nedjelja, 21. prosinca 2014.

Čokoladni kokos muffins




 


 Sastojci:
1 jaje,
 150 g smeđeg šećera, 
1 vanili šećer,
 250 ml rižino mlijeko, 
2 jušne žlice kakaa, 
100 ml rastopite kokosovog maslaca,
 250 g MixB Schär  bezglutenskog brašna,
 1/2 čajne žličice sode bikarbone, 
1 prašak za pecivo
Čokoladna glazura:
  100 g čokolade,
 30 g kokosovog maslaca
.Krupnog kokosovo brašno  za  posipavanje muffina
(oboljeli od celijakije isključivo deklarirano kokos brašno gluten free)
Priprema: 
Jaja, šećer, vanili šećer i kokosov maslac koji ste prethodno rastopili i malo ohladili, pjenasto izmiješati.
Postepeno dodavati mlijeko, MixB Schär bezglutensko brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i kakaa.
Izliti u kalup za muffine i
peći na 180 stupnjeva, 20 minuta proba čačkalicom.
Čokoladna glazura:
 100 g čokolade za kuhanje rastopite sa 30 g kokosovim  maslacem muffine premazati čokoladom i posipati kokosovim brašnom.
Dobar tek :)

Nema komentara:

Objavi komentar