Sastojci:
Biskvit:
2 jaja,
100 g šećera,
100 g Hammer Muhle svijetlo bezglutensko brašno,
2 jušne žlice kakaa,
140 ml mlijeka,
2 čajne žličice praška za pecivo,
50 ml rastopiti kokosovog maslaca ( ili ulja),
Kompot od kruški:
500ml vode,
5 kruški,
Dekoracija:
150g čokolade za kuhanje,
250 ml vrhnje za šlag
Krema:
2 pudinga od vanilije,
4 jušne žlice šećera,
1 l mlijeka,
150 g maslaca
Priprema:
Oguliti kruške uzdužno i na tanje izrezati staviti u vodu i dodat šećera ( po želji) kuhati 20 minuta zatim pustiti da se ohladi.
Odvojiti žumanjke i bjelanjak posebno mikserom u mutiti bjelanjak u čvrsti snijeg.
U zdjelu stavite šećer, vanili šećer i žumanjke pjenasto mikserom iz mutite da dobijete kremasto pjenastu masu, zatim dodate mlijeko prethodno otopljeni maslac i lagano umiješate brašno, kakaa i kuhačom umiješati čvrsti snijeg od bjelanca.
Sipati u pleh i peći na 180 stupnjeva 20 minuta proba čačkalicom.
Skuhati kremu od dva pudinga jedan dio mlijeka ostaviti i u mutiti puding i šećer kada nam mlijeko zakipi dodati puding ohladiti i izraditi s maslacom kremu.
Uzeti malo soka od kompota te namočiti biskvit s dvije do tri jušne žlice zatim poslagati kruške i namazati kremu ostaviti sve da se stisne.
Kada se kolač potpuno ohladio namazati šlagom za vrhnje i na pari otopiti čokolade za dekoraciju ( dekoracija po želji).
Dobar tek! :)
Nema komentara:
Objavi komentar