srijeda, 31. prosinca 2014.

Kolač s kruškama

Sastojci:
Biskvit:
 2 jaja, 
100 g šećera, 
100 g Hammer Muhle svijetlo bezglutensko brašno,
 2 jušne žlice kakaa,
 140 ml mlijeka,
 2 čajne žličice praška za pecivo, 
50 ml rastopiti kokosovog maslaca ( ili ulja),
 Kompot od kruški: 
500ml vode,
 5 kruški,
Dekoracija: 
150g čokolade za kuhanje, 
250 ml vrhnje za šlag
 Krema: 
 2 pudinga od vanilije,
4 jušne žlice šećera,
 1 l mlijeka,
 150 g maslaca 
 Priprema: 
 Oguliti kruške uzdužno i na tanje izrezati staviti u vodu i dodat šećera ( po želji) kuhati 20 minuta zatim pustiti da se ohladi.
Odvojiti žumanjke i bjelanjak posebno mikserom u mutiti bjelanjak u čvrsti snijeg. 
U zdjelu stavite šećer, vanili šećer i žumanjke pjenasto mikserom iz mutite da dobijete kremasto pjenastu masu, zatim dodate mlijeko prethodno otopljeni maslac i lagano umiješate brašno, kakaa i kuhačom umiješati čvrsti snijeg od bjelanca.
 Sipati u pleh i peći na 180 stupnjeva 20 minuta proba čačkalicom.
 Skuhati kremu od dva pudinga jedan dio mlijeka ostaviti i u mutiti puding i šećer kada nam mlijeko zakipi dodati puding ohladiti i izraditi s maslacom kremu.
Uzeti malo soka od kompota te namočiti biskvit s dvije do tri  jušne žlice zatim poslagati kruške i namazati kremu ostaviti sve da se stisne.
Kada se kolač potpuno ohladio namazati šlagom za vrhnje i na pari otopiti čokolade za dekoraciju ( dekoracija po želji).
Dobar tek! :)

Nema komentara:

Objavi komentar