ponedjeljak, 29. prosinca 2014.

Mini krušćiči sa šunkom i parmezanom

Sastojci: 
100 g MixB Schär bezglutenskog brašna,
 100 g kukruznog brašna,
(oboljeli od celijakije isključivo deklarirano kukuruzno brašno gluten free)
 2 čajne žličice praška za pecivo,
 1/2 čajna žličica sode bikarbone, 
 2 jogurta,
(180ml jedan jogurt)
 1/4 ulja,(60ml)
 2 jaja, 
40 g parmezana,
 10 dga šunke,
 1/2 čajna žličica kurkume, 
1 čajna žličica soli,
 prstohvat peršina

  Priprema:
 MixB brašno, kukuruzno brašno izmiješati sa praškom za pecivo, sol, sodu, peršin, kurkuma, i parmezan.
Ostaviti suhe sastojke te pripremiti mokre  jogurt, ulje i jaja izmiješati te dodati suhe sastojke u mokre, smjesa je gusta pa punite velikom žlicom.
Pripremiti
  šunku sitnije narezanu  puniti smjesom kalupe 
zatim u sredinu stavite šunku 
 i opet odozgo smjesa.
Peći na 180 stupnjeva 20 minuta dok ne dobiju lijepu zlatnu boju.
Dobar tek! :)

3 komentara:

  1. Od koliko ml ti je jogurt? Mi cemo staviti tikvice i gljivice u njih :-)

    OdgovoriIzbriši
  2. Diana Piutti je :-) mislila sam da ce pisati

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga moja Diana sve sam ti upisala žao mi je da nisam bila brža! :)

      Izbriši