petak, 26. prosinca 2014.

Ravijoli sa špinatom i svježim sirom


 





 Sastojci:
 6 jaja,
500 g špinata,
200 g svježeg sira,
 40 g parmezana,
450 g MixB Schär bezglutenskog brašna ( po potrebi dodat još brašna)
 Priprema:
  Smjesa za ravijole: 
Skuhati špinat dodati svježi sir, jedno jaje i parmezan izmiješati da dobijete jednoličnu smjesu.
 Ravijoli: 
 Od pet jaja i 500 g MixB brašna umijesiti glatko tijesto podijeliti na manje loptice.
Razvaljati tijesto na pobrašnjenoj podlozi  i rezati rebrastim nožem na 9 cm širine i 8 cm dužine.
Smjesom napuniti ravijole i prstima pritisnuti krajeve da se povežu.
Kuhati manje količine da ne dođe do lijepljenja petnaest minuta u kipućoj vodi.
Dobar tek! :)


Nema komentara:

Objavi komentar