petak, 26. prosinca 2014.

Tjestenina vulkani s parmezanom

Sastojci:
400 g MixB Schär bezglutenskog brašna
(po potrebi dodat još brašna)
 5 jaja,
 40 g parmezana
 Postupak: 
Od jaja i brašna umijesiti glatko tijesto ne smije biti tvrdo.
 Razvaljati tijesto na debljinu od 5 mm, rezati nožem na širinu od 8 cm i duljinu od 7 cm.
Ili jednostavnije okruglom manjom čašom.
 U sredinu tijesta čajnom žličicom stavljati parmezan te preklopiti
 i prstima lagano zalijepiti  rubove tijesta uzeti vilicu i dodatno pritisnuti rubove.
Zatim krajeve zalijepiti jedan za drugi i opet prstima i vilicom rubove
s unutarnje strane sve još jednom proći da se dobro zalijepi.
 Tjesteninu sušiti bar sat vremena,
kuhati petnaest minuta u posoljenoj kipućoj vodi.

Poslužiti uz omiljeni umak.
 Dobar tek! :)

Nema komentara:

Objavi komentar