Sastojci:
400 g MixB Schär bezglutenskog brašna
(po potrebi dodat još brašna)
(po potrebi dodat još brašna)
5 jaja,
40 g parmezana
Postupak:
Od jaja i brašna umijesiti glatko tijesto ne smije biti tvrdo.
Razvaljati tijesto na debljinu od 5 mm, rezati nožem na širinu od 8 cm i duljinu od 7 cm.
Ili jednostavnije okruglom manjom čašom.
Ili jednostavnije okruglom manjom čašom.
U sredinu tijesta čajnom žličicom stavljati parmezan te preklopiti
i prstima lagano zalijepiti rubove tijesta uzeti vilicu i dodatno pritisnuti rubove.
i prstima lagano zalijepiti rubove tijesta uzeti vilicu i dodatno pritisnuti rubove.
Zatim krajeve zalijepiti jedan za drugi i opet prstima i vilicom rubove
s unutarnje strane sve još jednom proći da se dobro zalijepi.
Tjesteninu sušiti bar sat vremena,
kuhati petnaest minuta u posoljenoj kipućoj vodi.
Poslužiti uz omiljeni umak.
Poslužiti uz omiljeni umak.
Nema komentara:
Objavi komentar