112grama kokosovog sitnog brašna
(oboljeli od celijakije isključivo deklarirano kokos brašno gluten free),
240 ml kokos mlijeka,
4 jaja,
112grama šećera,
113grama maslaca,
10grama praška za pecivo
Priprema:
Odvojiti žumanjke od bjelanjaka i posebno istući čvrsti snijeg od bjelanjaka.
Suhe sastojke pripremiti kokosovo sitno brašno i prašak za pecivo.
Zatim istući žumanjke s šećerom dok ne dobije se kremasto pjenasta masa.
Maslac rastopiti i ohladiti pripremiti mlijeko i polagano dodavati u smjesu, te postepeno dodat kokosovo brašno s praškom za pecivo.
Na kraju umiješati lagano kuhačom čvrsti snijeg koji ste prethodno napravili.
Smjesa je gusta pa razmažete po kalupu u koji ste stavili papir za pečenje.
Kalup je promjera 26 cm.
Peći na temperaturi od 175 stupnjeva 20 minuta proba čačkalicom.
Glazura:
130grama čokolade za kuhanje,
100ml kokos mlijeka,
40 g maslaca
Sve rastopiti na pari i premazati tortu.
Dekoracija po želji.
Dobar tek! :)
Na stranici Artisttta pronašla sam inspiraciju za ovu tortu te sam odlučila isprobati uz male izmjene recepta!
Nema komentara:
Objavi komentar