nedjelja, 11. siječnja 2015.

Lazanje :)



Sastojci:  
Tijesto za lazanje:
 7 jaja,
 550g MIXB Schär bezglutenskog brašna( po potrebi dodati još brašna)
 Sastojci za posip po lazanjama:
 30dga sira,
 40g parmezana
 Sastojci za bolonjeze:
450g mljeveno juneće mesa,
1/2 čajna žličica kurkume,
prstohvat peršina,
soli( po želji),
bosiljak( po želji),
pola mrkve,
500ml pasirane rajčice 
 Sastojci za bešamel:
  400ml mlijeka,
 2 jušne žlice rižinog brašna(oboljeli od celijakije isključivo deklarirano rižino brašno gluten free)
malo maslaca
Priprema tijesto za lazanje:
 Od jaja i brašna umijesiti glatko elastično tijesto razvaljati na pobrašnjenoj podlozi.
Rezati kore na širinu od 10 centimetra i dužinu od 20 centimetra.
Kore pustiti da se suše bar sat vremena.
 Priprema za bolonjeze:
 Izdinstati meso, mrkvu po želji možete stavit još nečeg od povrća, dodat začine i sve dobro promiješati kuhati otprilike 40 minuta i na kraju dodat pasiranu rajčicu.
Priprema za bešamel:
U mlijeko hladno dodate maslac,sol, brašno cijelo vrijeme miješate kad je prokuhao ugasite vatru. 
Priprema za lazanje:
Namazati vatrostalnu zdjelu maslacem, slagati red tijesta red nadjeva s mesom i bešamela i tako do vrha, s tim da na kraju kad završite na zadnje kore samo malo rajčice.
Naribati sir i posipati  parmezana.
Lazanje peći na temperaturi od 180 stupnjeva 20 minuta.
Preporuka:
 Koristila sam mlijeko bez laktoze i maslac, znači  osobe koje ne podnose laktozu mogu napraviti kao  ja u jedan manji pekač staviti samo rajčicu gore umjesto sira.Jako su ukusne, tako da sam sir ne bi trebao nedostajati.
Dobar tek! :)

Broj komentara: 7:

  1. dali se za beshamel moze staviti mix b? i kako da se ne naprave grudice??

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Može naravno samo dobro sve izmiješati i na laganoj vatri najbolje vam je kad s njim radite s penjačom da se sve grudice razbiju to vam je u principu brzo gotovo tako zaista na laganoj vatri,možete malo odvojiti mlijeka pa posebno sve izmiješati i dodat u ostatak mlijeka kao za puding ako me shvaćate da vam se ne stvaraju grudice! :)

      Izbriši
  2. Molim vas da li se kore suse u pecnici ili samo na zraku?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Autor je uklonio komentar.

      Izbriši
    2. Kore za lazanje se suše samo na zraku.

      Izbriši
    3. Pozz, da li se mogu raditi sa drugim brašnom, tipa Farela?

      Izbriši
    4. Jelena nebih znala koje je to brašno,
      Morali bi probati i sami vidjeti kako će se ponijeti za pripremu tijesta.

      Izbriši