petak, 9. siječnja 2015.

Muffins s kokosom i vanilijom

Sastojci: 
Za muffins:
  2 jaja,
 200 g MiXC Schär bezglutenskog brašna, 
50 g kokosovog krupnoga brašna,
(oboljeli od celijakije isključivo deklarirano kokos brašno gluten free)
 100 g šećera,
 50ml rastopiti kokosov maslac,
 125ml rižinog mlijeka,
1 prašak za pecivo,
 2 jušne žlice kakaa 
Krema od vanilija: 
1 puding od vanilije,
500ml rižinog mlijeka,
2 jušne žlice šećera
 Priprema:
 Skuhati puding od vanilije u 500ml mlijeka odvojiti jedan mali dio mlijeka u koji izmiješate puding i šećer i zakuhate u ostatak mlijeka.
Jaja, šećer, vanili šećer pjenasto izmiješati dodati kokos maslac koji ste prethodno rastopili i ohladili,mlijeko zatim lagano umiješati brašno koje ste pomiješali  sa kokos brašnom i praškom za pecivo.
Stavljati postupno u kalupe prvo jedan dio muffin smjese  pa u sredinu kremu od vanilije i opet smjesu od muffina.
Peći na 170 stupnjeva 20 minuta.
Dobar tek! :)

Nema komentara:

Objavi komentar