srijeda, 28. siječnja 2015.

Pizza my way

Sastojci:
Za tijesto:
  350 grama MIXB Schar bezglutenskog brašna,
100ml tople vode,
1 čajna žličica soli,
2 jušne žlice ulja 
 Za svježi kvasac:
  20 g svježeg kvasca,
 150ml toplog mlijeka,
1 čajna žličica šećera,
1 čajna žličica MIXB Schar bezglutenskog brašna 


 


Za nadjev pizze: 
20dga šunke, 
125 grama mozzarelle,(koristila bez laktoze)
300ml pasirane rajčice,
malo soli,
 malo kurkume
 (ja ne smijem začine sve pa sam napravila prilagođeno sebi tako i vi same začine prilagodite da vama odgovaraju) 
Priprema: 
 Za kvasac:
 Ugrijati mlijeko i u mlijeko  staviti kvasac 1 čajnu žličicu šećera,  1 čajnu žličicu brašna promiješati  pustiti da se kvasac digne ostaviti na toplom. 
 Priprema tijesta za pizzu:
 Kad se kvasac dignu o umiješati ga u brašno, sol,i toplu vodu mijesiti  glatko i čvrsto tijesto.
Ostaviti da se diže na toplom bar sat vremena.
Kad se tijesto diglo staviti u kalup na masni papir za pečenje.
Kalup je promjera 26 cm.
 Zamastiti ruke te rukama raširiti tijesto napuniti rubove mozzarellom rubove uvrnuti i zatvoriti.
Zatim politi rajčicom i dodat narezane šunke na trakice i ostatak  mozzarelle.
Staviti u ugrijanu pečenicu na 180 stupnjeva peči 15 do 20 minuta.

Dobar tek! :)

Nema komentara:

Objavi komentar