subota, 24. siječnja 2015.

Rolada :)

Sastojci:
Za Roladu:
  75 grama MIXB Schär bezglutenskog brašna,
100grama slatkog vrhnja,
5 jaja,
1čajna žličica soli,
pola čajne žličice kurkume 
Nadjev: 
250g sirnog namaza(koristila namaza bez laktoze),
150g slatkog vrhnja( koristila vrhnje bez laktoze),
1 svježa crvena paprika,
prstohvat peršina,
1 čajna žlica soli, 
pola čajne žličice kurkume
 Priprema: 
Pripremiti nadjev od navedenih sastojaka papriku na sitno narezati dodati namaza,vrhnje i začine izmiješati i ostaviti sa strane.
Zatim odvojiti bjelanjak od žumanjka i mutiti čvrsti snijeg od bjelanjaka.
U žumanjke dodat vrhnje,brašno,sol i kurkume  i sve dobro izmiješati.
Na kraju lagano kuhačom umiješati bjelanjak zagrijati pečenicu na 200 stupnjeva te izliti smjesu na široki kalup na koji ste stavili papir za pečenje.
Peći 15 do 20 minuta dok ne dobije lijepu zlatno žutu boju.
Izvaditi iz pećnice i uviti  u krpu ostaviti da se ohladi i ohlađeno namazati s nadjevom te ponovno uviti u roladu. 
 Dobar tek! :)

Nema komentara:

Objavi komentar