petak, 2. siječnja 2015.

Šarena tjestenina gumbeki

Sastojci: 
Tjestenina od mrkve: 
200 g mrkve, 
3 jaja, 
300 g MixB Schär bezglutenskog brašna
(po potrebi dodat još brašna)
 Tjestenina od  špinata:
 200 g špinata,
 3 jaja,
 400 g MixB Schär bezglutenskog brašna
(po potrebi dodat još brašna)
 Priprema:
 Skuhati  mrkvu i špinat treba biti dobro kuhano zatim propasirati i ohladiti nakon toga  umijesiti tijesta svako posebno. 
Mrkva i špinat idu u isto vrijeme kada i jaja dodati brašno i  umijesiti mekano i glatko tijesto.
Razvaljati na pobrašnjenoj podlozi na debljinu od 3 mm zatim raditi male okrugle oblike najlakše vam je sa malom čašicom(primjer za rakiju) širina od 3 cm i duljine 3 cm.
 Kada ste napravili tjesteninu ne treba sušiti  skuhati željenu količinu a ostatak smrznemo.
Kuhati petnaest minuta u kipućoj vodi.

Dobar tek! :)

Nema komentara:

Objavi komentar