subota, 31. siječnja 2015.

Štapičasti čupavac

Sastojci:
 Biskvit: 
6 jaja,
30 dkg šećera,
2 vanilin šećera,
 300ml ulja,
300ml mlijeka(koristila mlijeko bez laktoze),
450 grama Hummer Muhle svijetlo bezglutensko brašno,
1 prašak za pecivo 
 Glazura:
300ml mlijeka(koristila mlijeko bez laktoze),
200grama maslaca
 (koristila maslac bez laktoze),
150 grama čokolade za kuhanje,
1 jušna žlica kakaa,3 jušne žlice šećera 
Za posip: 
 250 grama kokos krupno brašno
(oboljeli od celijakije isključivo dekalrirano kokos brašno gluten free)
Priprema: 
Odvojiti žumanjke od bjelanjaka od bjelanjka mutiti čvrsti snijeg. 
Žumanjke,šećer i vanilin šećer izraditi pjenasto te postepeno dodavati brašno pomiješan sa praškom za pecivo,ulje i mlijeko.Na kraju lagano umiješati bjelanjak.
 Kalup obložiti  papirom  za pečenje te izliti smjesu za biskvit.
 Staviti u zagrijanu pečnicu na 180 stupnjeva 20 minuta probati čačkalicom. 
Kada je biskvit gotov ostaviti da se ohladi kada je ohlađen, rezati ga na dužinu 8 cm i širinu 3 cm(ili po želji).
U vremenu hlađenja biskvita na pari rastopite maslac,čokoladu mlijeko,šećer i kakao i ostaviti da  odstoji par minuta.Zatim umakati  ih u čokoladnu glazuru zatim uvalja ti u kokos brašno.

Dobar tek! :)

Nema komentara:

Objavi komentar