utorak, 27. siječnja 2015.

Tjestenina bez jaja :)

Sastojci :
 300 grama Hammer Muhle svijetlo bezglutensko brašno, 
200ml tople vode,
4 čajne žličice ulja, 
1 čajna žličica soli 
Priprema:  
Od brašna,vode ulja i soli umjesiti tijesto glatko i elastično tijesto.
Zatim zamotati ga u foliju  ostaviti na hladnom bar pola sata.
Izvaditi tijesto i razvaljati na pobrašnjenoj podlozi na debljinu od 2 mm,
izrezati tijesto čašicom promjera 7,50 cm (upotrijebila sam modlu  za izrezivanje krafni) preklopiti krajeve te napraviti rebrasti oblik vilicom.
Sušiti tjesteninu najbolje do jedan dan  posložiti na pleh i ostaviti.
 Kuhati u proključaloj vodi 15 minuta.
Poslužiti uz omiljeni umak.

Dobar tek! :)

Nema komentara:

Objavi komentar