4 jaja,
300 grama Hammer Muhle svijetlo bezglutensko brašno( po potrebi dodat još brašna),
100 g kuhane i pasirane cikle
Priprema:
Od brašna,jaja i cikle koju ste prethodno pasirali i pripremili umijesiti glatko i elastično tijesto.
Razvaljati na pobrašnjenu podlogu na debljinu od 3 mm.
Zatim modlom u obliku srca izraditi tjesteninu.
Kada ste napravili tjesteninu nije potrebno sušiti.
Kada ste napravili tjesteninu nije potrebno sušiti.
Kuhati u kipućoj vodi petnaest minuta.
Dobar tek! :)
Savjet:
Volim jako ciklu i vrlo jednostavno možemo je skuhati.
Jedno četiri manje cikle oprati i staviti u hladnu vodu u koju možete dodat limunovog soka da sačuvate lijepu crvenu boju.
Zatim kuhati jedno sat i pol kada je cikla kuhana u hladnoj vodi je isprati pustiti da se ohladi te oguliti kožu prigodna je za salatu, razne umake i izradu domače tjestenine ;).
Dobar tek! :)
I ja isto najviše od svega cikla - mrkva sok :)
OdgovoriIzbriši