petak, 6. veljače 2015.

Tjestenina srca










Sastojci: 
4 jaja,
300 grama Hammer Muhle svijetlo bezglutensko brašno( po potrebi dodat još brašna),
100 g kuhane i pasirane cikle 
 Priprema:
 Od brašna,jaja i cikle koju ste prethodno pasirali i pripremili umijesiti glatko i elastično tijesto.
Razvaljati na pobrašnjenu podlogu na debljinu od 3 mm.
Zatim modlom u obliku srca izraditi tjesteninu.
Kada ste napravili tjesteninu nije potrebno sušiti.
Kuhati u kipućoj vodi petnaest minuta.
Savjet:
 Volim jako ciklu i vrlo jednostavno možemo je skuhati.
Jedno četiri manje cikle oprati i staviti u hladnu vodu u koju možete dodat limunovog soka da sačuvate lijepu crvenu boju.
Zatim kuhati jedno sat i pol kada je cikla kuhana u hladnoj vodi je isprati pustiti da se ohladi te oguliti kožu  prigodna je za salatu, razne umake i izradu domače tjestenine ;). 

Dobar tek! :)

1 komentar: