utorak, 24. ožujka 2015.

Adrijanin gušt















 Sastojci:
60 grama kokos sitnog brašno
(oboljeli od celijakije isključivo deklarirano kokos brašno gluten free),
50 grama Hammer Muhle svijetlo bezglutensko brašno,
112 grama šećera,
4 jaja,
240 ml kokos mlijeka,
113grama maslaca,
1 čajna žličica praška za pecivo.

Priprema: 
Odvojiti žumanjke od bjelanjaka i posebno istući čvrsti snijeg od bjelanjaka.
Suhe sastojke pripremiti kokosovo sitno brašno ,Hammer Muhle svijetlo bezglutensko brašno i prašak za pecivo.
Zatim istući žumanjke s šećerom dok ne dobije se kremasto pjenasta masa.
Maslac rastopiti i ohladiti pripremiti mlijeko i polagano dodavati u smjesu, te postepeno dodat kokosovo brašno s Hammer Muhle brašnom i praškom za pecivo.
Na kraju umiješati lagano kuhačom čvrsti snijeg koji ste prethodno napravili.
Smjesa je gusta pa razmažete po kalupu u koji ste stavili papir za pečenje.
Kalup je promjera 26 cm.
Peći na temperaturi od 175 stupnjeva 20 minuta probati  čačkalicom.
Skuhati 1 puding od vanilije ohladiti ga te izraditi kremu sa malo maslaca dekoracija po želji!

Dobar tek!  :)

Nema komentara:

Objavi komentar