60 grama kokos sitnog brašno
(oboljeli od celijakije isključivo deklarirano kokos brašno gluten free),
50 grama Hammer Muhle svijetlo bezglutensko brašno,
112 grama šećera,
4 jaja,
240 ml kokos mlijeka,
113grama maslaca,
1 čajna žličica praška za pecivo.
Priprema:
Odvojiti žumanjke od bjelanjaka i posebno istući čvrsti snijeg od bjelanjaka.
Suhe sastojke pripremiti kokosovo sitno brašno ,Hammer Muhle svijetlo bezglutensko brašno i prašak za pecivo.
Zatim istući žumanjke s šećerom dok ne dobije se kremasto pjenasta masa.
Maslac rastopiti i ohladiti pripremiti mlijeko i polagano dodavati u smjesu, te postepeno dodat kokosovo brašno s Hammer Muhle brašnom i praškom za pecivo.
Na kraju umiješati lagano kuhačom čvrsti snijeg koji ste prethodno napravili.
Smjesa je gusta pa razmažete po kalupu u koji ste stavili papir za pečenje.
Suhe sastojke pripremiti kokosovo sitno brašno ,Hammer Muhle svijetlo bezglutensko brašno i prašak za pecivo.
Zatim istući žumanjke s šećerom dok ne dobije se kremasto pjenasta masa.
Maslac rastopiti i ohladiti pripremiti mlijeko i polagano dodavati u smjesu, te postepeno dodat kokosovo brašno s Hammer Muhle brašnom i praškom za pecivo.
Na kraju umiješati lagano kuhačom čvrsti snijeg koji ste prethodno napravili.
Smjesa je gusta pa razmažete po kalupu u koji ste stavili papir za pečenje.
Kalup je promjera 26 cm.
Peći na temperaturi od 175 stupnjeva 20 minuta probati čačkalicom.
Peći na temperaturi od 175 stupnjeva 20 minuta probati čačkalicom.
Skuhati 1 puding od vanilije ohladiti ga te izraditi kremu sa malo maslaca dekoracija po želji!
Dobar tek! :)
Nema komentara:
Objavi komentar