utorak, 31. ožujka 2015.

Punjene pogačice s šunkom

Sastojci: 
300 grama MIXB SCHAR bezglutenskog brašna
( po potrebi dodat još brašna)
6 jušnih žlica mlijeka
(u mom slučaju bez laktoze),
2 jaja,
5 jušnih žlica ulja,
1 čajna žličica soli,
250 grama posnog sira
( u mom slučaju bez laktoze),
1 prašak za pecivo,
15 dag šunke

Priprema: 
Pomiješate sir s mlijekom,uljem,i jajima  dodate sol te dodate brašno pomiješan  s praškom za pecivo umijesite tijesto od navedenih sastojaka.
Stavite tijesto na pobrašnjenu podlogu i razvaljate na debljinu od 6 do 7 mm.
Izrežete tijesto u kvadrate te punite sa šunkom. 
Staviti u kalup na koji ste stavili papir za pečenje.
Premazati jajem i peći na 180 stupnjeva 20 minuta.

Savjet: 
Stavila sam jedan dio naribanog sira a jedan dio za mene bez jako su fini i mekani.
Sezama(sezam oboljeli od celijakije isključivo deklarirani gluten free) 
isto možete staviti ili puniti još dodatno s sirom!

 Dobar tek! :)

Nema komentara:

Objavi komentar