petak, 24. travnja 2015.

Pizza s povrćem i šunkom

Sastojci:
1 1/2 šalica MIXB SCHAR bezglutenskog brašna
(1 šalica ima 240ml 1/2 šalica ima 120 ml),
1/2 šalica kukuruznog brašna
(120 ml oboljeli od celijakije isključivo deklarirano kukuruzno brašno gluten free)
1/4 heljdinog brašna
(60ml  oboljeli od celijakije isključivo deklariranu heljdu gluten free)
100ml tople vode

Za Kvasac:
10grama svježeg kvasca,malo šećera i malo brašna i malo toplog mlijeka sve pomiješate i ostavite ga da se digne na toplom!

Priprema za tijesto:
 Kada se kvasac dignu o umiješati ga u pripremljeno brašno,sol i umijesiti tijesto ostaviti da se digne bar sat vremena.
Pizzu po želji složiti i po namirnicama koje smijete.
Peći na 180 stupnjeva u kalupu promjera 26 cm, 20 minuta
                                                                                                        

Dobar tek! :)

Nema komentara:

Objavi komentar