nedjelja, 28. lipnja 2015.

Krempita my way


Sastojci za podlogu:
3 jaja,
2 pudinga od vanilije,
1 vanili šećer
  Sastojci za kremu:
1 litra mlijeka,
5 jaja
2 jušne žlice gustina
(oboljeli od celijakije pripaziti isključivo deklarirani gustin),
3 jušne žlice šećera
(slatkoću možete sami prilagoditi pojačajte ako smatrate da vam nije dosta slatko),
2 pudinga od vanilije,
2 vanili šećera,



Priprema za podlogu:

Odvojiti žumanjak od bjelanjka te od bjelanjaka  i šećera u prahu u mutiti čvrsti snijeg.
Zatim u mutiti žumanjak s vanili šećerom u pjenasto kremastu masu.
Lagano žumanjke dodat u bjelanjak i na kraju 2 puding praha sve izmiješati.
Izliti smjesu u kalup i peći na 165 stupnjeva, 12 minuta ostaviti da se ohladi.
Priprema za kremu:
Odvojiti žumanjak od bjelanjaka i umutiti od njih čvrsti snijeg.
Odvojiti malo mlijeka i ostataka mlijeka staviti da kuha.
Za to vrijeme izmiješajte u malo mlijeka žumanjke,gustin,vanili šećer,šećer,i puding od vanilije i ukuhajte u preostalo mlijeko.
Kada je gotovo lagano umiješate prethodno pripremljen bjelanjak.
I izlite kremu na podlogu pustite da se ohladi i stavite u frižider barem na 6 sati.
Dekoracija po želji možete staviti šlaga ja sam naribala čokolade

Dobar tek! :)




 

Nema komentara:

Objavi komentar