četvrtak, 2. srpnja 2015.

SEKINA NUTELLA




                                                                      
                                                                     


SASTOJCI:

-100 g lješnjaka,
- 200 g čokolade 
-150 ml kokosovog mlijeka (iz konzerve)
- 3 jušne žlice med (ili javorov sirup po želji)
-1 jušna žlica kakaa (kupila ovdje: bez glutena. hr)


                                                                           


PRIPREMA:

Lješnjake stavimo u kalup i kratko ispečemo u pećnici, ne samo zbog okusa, nego i da se lakše skine kožica. 

 Pečene protrljamo među dlanovima ili ubrusom dok ne skinemo svu kožicu.  
 Lješnjake ubacimo u blender i miksamo dok ne dobijemo pastu.
 Na pari otopimo čokoladu i kakao, miješajući da se sve lijepo poveže, 
pa dodamo u lješnjake. 
U posudici pomiješamo kokosovo mlijeko i med pa ulijemo u smjesu lješnjaka i čokolade. Miksamo dok ne dobijemo lijepu kremastu teksturu.

Nema komentara:

Objavi komentar