Sastojci:
Za biskvit:
5 jaja,
100 grama šećera(ili tri jušne žlice meda),
mahuna vanilije (ili vanili šećer),
100 grama MIX B SCHAR bezglutenskog brašna,
1 prašak za pecivo,
2 jušne žlice kakaa
Za kremu:
2 pudinga od čokolade,
800 ml mlijeka bez laktoze(ili biljnog)
šećer po želji
100 grama maslaca
Priprema:
Bjelanjak istući u čvrsti snijeg, polagano dodat med,mahunu vanilije, žumanjke i brašno pomiješano sa praškom za pecivo.
Odvojiti dio i u njega umiješati kakaa, drugi dio ostaviti žuti.
Zatim u kalupu prošarati sa oba dvije smjese da vam biskvit ispadne šareni.
Staviti peć na 175 stupnjeva 15 do 20 minuta( ovisi o pečenici) probati čačkalicom.
Skuhati kremu od pudinga jedan dio mlijeka odvojiti da možete promiješati puding od čokolade.
I umiješati u preostalo mlijeko kuhati na laganoj vatri da vam se lijepo zgusne.
Prohladiti kremu i dodat maslac dobro mikserom izmiksati
Preliti kremu po gotovom biskvitu dodatno naribati čokolade.
Dobar tek! :)
Nema komentara:
Objavi komentar