subota, 12. rujna 2015.

Mlinci s jajima

Sastojci:
 4 jaja,
300 grama MIX B SCHAR bezglutenskog brašna,
(po potrebi dodat još brašna)


Priprema:
Od jaja i brašna umijesiti glatko a čvrsto tijesto.
Zatim na pobrašnjenoj podlogi razvaljati jako tanko
(tu je meni pomogla mašina za tjesteninu pa mi je olakšalo).
Izrezati na manje komade i na kalup od pečenice je najbolje okrenuti ga naopačke i u pečenicu staviti na temperaturu od 220 stupnjeva.
Po malo stavljati na njega i peć mlince brzo je gotovo ako je dobro zagrijana pečenica.
Pazite da ne izgore i tako si pomalo ispeći jer ne stane sve od jednom.
Moj savjet možete ih kombinirati svugdje  moj običaj je uz piletinu ili puricu :)
Zakuhate vodu u loncu i dobro je posolite kada zakipi na trgate mlince na manje komade.
I stavite ih u kipuću vodu poklopite i jedno par minuta ostavite dobro ih namočite.
Zatim ih ocijedite i u ulje kojem se pekla piletina možete ih u valjati  ili neka druga kombinacija koja vama odgovara.

Dobar tek! :)

Nema komentara:

Objavi komentar