utorak, 29. rujna 2015.

Tetine slane kiflice :)

Sastojci:

500 grama MIX B SCHAR bezglutenskoj brašna,
20 grama svježeg kvasca,
125 ml ulja,
250 ml toplog mlijeka,
1 čajna žličica soli,
malo maslaca,
1 čajna žličica šećera, 
1čajna žličica MIX B brašna

Priprema:
Odvojite jedan dio mlijeka za svježi kvasac ugrijete mlijeko i stavite u njega kvasac,brašno, i šećer ostavite na toplom da se digne.
Kada je kvasac spreman  u pripremljeno brašno stavite ulje, preostalo mlijeko, sol i kvasac.
Umijesite tijesto ne smije biti tvrdo mekano.
Ako za treba ugrijete još malo mlijeka i po potrebi dodate još brašna.
Pustiti tijesto da se digne jedno sat vremena.
Kada je spremno podijeliti na dvije lopte tijesta.
Ostaviti na pobrašnjenu podlogu pokriveno bar još pola sata.
Zatim razvaljati jednu po jednu loptu tijesta na tanko,
i izrezati na trokute malo maslaca rastopiti i premazati trokute te ih frkati.
Možete ih puniti s čim želite.
Peći na 180 do 200 stupnjeva 15 do 20 minuta ovisi o jačini pečenice.
  Premaži te jajem prije pečenja.

 Dobar tek!

Nema komentara:

Objavi komentar