četvrtak, 29. listopada 2015.

Muffini s jabukama

SASTOJCI:

– 60 g rastopljenog maslaca (bez laktoze)
– 340 g bezglutenskog brašna Schar Mix B
– 50 g kokosovog šećera (ili običnog, kokosov daje karamelas okus)
– 1/2 vrećice praška za pecivo
– 2 jaja
– 3 veće jabuke, naribane
– 200 ml mlijeka (bez laktoze)
– 1 čajnu žličicu cimeta
– malo sjeckanih badema, oraha ili lješnjaka (po želji)
                                                            


PRIPREMA:

U zdjelu stavite brašno pomiješano s praškom za pecivo pa dodajte šećer, jaja, mlijeko i prethodno rastopljen maslac. Sve dobro izmiješajte da se poveže. 
Na kraju u smjesu umiješajte naribane jabuke posute cimetom, zajedno sa sjeckanim orašastim plodovima (ako ih stavljate). Smjesa će biti gusta.


                                                                   


Žlicom raspodijelite smjesu u 12 kalupa za muffine obloženih papirnatim košaricama* i pecite 15-20 minuta na 180 do 200 stupnjeva C. Probajte čačkalicom jesu li pečeni.

Dobar tek!

______________
* košarice prethodno malo premažite maslacem da se muffini ne zalijepe za njih





                                              

Nema komentara:

Objavi komentar