Sastojci:
Za muffine:
2 jaja,
250 grama MIX B SCHAR bezglutenskog brašna,
1 prašak za pecivo,
300ml mlijeka
(bez laktoze),
120 grama maslaca
(koristila bez laktoze),
70 grama šećera,
1 vanili šećer,
3 jušne žlice kakaa,
malo čokolade
Za kremu:
1 puding od vanilije,
450ml mlijeka
(bez laktoze),
50 grama maslaca
(bez laktoze)
šećer
(po želji)
Priprema:
Rastopiti maslac i ohladiti ga, zatim pjenasto iz mutiti jaja, šećer i vanili šećer.
Postepeno dodat rastopljeni maslac i mlijeko sve izmiješati.
Zatim brašno,prašak za pecivo i kakaa sve dobro promiješati.
Kada je smjesa spremna slagati ih u kalup za muffine papiriće za muffine rasporedite po kalupu te u njih po dvije jušne žlice slažete smjesu.
Na kraju dodat čokolade naribane na svaki muffin.
Od ove smjese dobije se 16 komada.
Peći u prethodno ugrijanoj pečenici na 180 stupnjeva ,
15 minuta probati čačkalicom.
Skuhati puding od vanilije u mlijeku,
jedan dio odvojiti da u mutite puding .
Ukuhajte ga u preostalo mlijeko koje ste stavili,
da zakipi na laganu vatru.
jedan dio odvojiti da u mutite puding .
Ukuhajte ga u preostalo mlijeko koje ste stavili,
da zakipi na laganu vatru.
Nema komentara:
Objavi komentar