subota, 24. listopada 2015.

Njegova torta






 SASTOJCI I PRIPREMA:
 
TIJESTO:
 250 bezglutenskih keksi (kupila ovdje: glutenbio.hr ) 
 smrviti i pomiješati s 80 g na vatri otopljenog maslaca,
 staviti u frižider da se ohladi i "stisne".





 ŽUTA SMJESA:
500 g svježeg sira izmiksati s 2 žumanjka, 180 g šećera u prahu i vrećicom vanilija-šećera kad je smjesa izmiješana, dodati snijeg od 2 bjelanjaka  peći 25 minuta, na 180 stupnjeva.





BIJELA SMJESA: 
400 g milerama izmiksati s 90 g šećera u prahu i vrećicom vanilija-šećera
 Kad je žuta smjesa ispečena,
  preliti bijelom  smjesom.
 Peći još 5 min.
 Ohladiti na sobnoj temperaturi i staviti u frižider na najmanje 5 sati, a najbolje preko noći.

Dobar tek!
 









Nema komentara:

Objavi komentar