subota, 3. listopada 2015.

Punjeni jastučići sa šunkom i parmezanom

Sastojci:
250 grama posnog sira,
2 jaja,
250 grama MIX B SCHAR bezglutenskog brašna,
(po potrebi dodat još brašna)
2 jušne žlice parmezana,
50 grama omekšalog maslaca
(sobne temperature),
pola vrećice praška za pecivo,
začini ja sam stavila sol i kurkume,
šunke za punjenje
(ili nešto drugo po želji)
Priprema:
Od navedenih sastojaka umijesite tijesto.
Pustite da se odmori jedno deset minuta.
Tada na pobrašnjenu podlogu razvaljate tijesto i režete oblike koje želite.
Ja sam rezala kvadrate te ih preklapala kad sam ih napunila,
 i zatvorila krajeve lagano prstima.
Stavite u kalup na koji ste stavili papir za pečenje,
 te u ugrijanu pečenicu na 180 stupnjeva pecite 15 minuta.
Pred kraj sam još dodatno posipala sa parmezanom.

Dobar tek! :)

2 komentara: