četvrtak, 26. studenoga 2015.

Jabuke i cimet

Sastojci:

175 grama MIX B SCHAR bezglutenskog brašna,
3 jaja,
cimeta,
85 grama šećera,
4 jabuke (veće narezane na kockice),
60  grama maslaca
(omekšali maslac sobne temperature),
100ml vode,
2 čajne žličice praška za pecivo, 


 Priprema:

Pripremite kalup za kuglof koji prethodno premažite maslacom.
Zatim ogulite jabuke i narežite na kockice stavite sa strane.
Jaja i šećer iz mutite  pjenasto te u izmiješana jaja dodajte cimet, maslac,
vodu te na kraju brašno pomiješan sa praškom za pecivo.
Sve dobro izmiješate da se poveže na kraju dodate jabuke koje ste narezali na kockice.
Smjesa je gusta izlite je u kalup za kuglof.
Stavite peć u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva,
 40 minuta(ovisi o jačini pećnice) probati čačkalicom.
Kada je gotov prvo ga u kalupu ohladiti tek onda vaditi,
 po želji posipati sa šećerom u prahu.

Dobar Tek! :)


Nema komentara:

Objavi komentar