srijeda, 11. studenoga 2015.

Mini francuzi



Sastojci:

400 g MIXB Schär bezglutenskog brašna
(po potrebi dodat još brašna),
400ml tople vode,
1 čajna žličica soli,
1 vrećica suhog kvasca,
2 čajne žličice psylliuma
 

Priprema:
 
Od brašna,vode,kvasca soli i psylliuma umjesiti glatko a čvrsto tijesto.
Ostavite da se diže bar 30 minuta kad se kruh digne na mastite ruke i oblikujte,
 duguljasti oblik za režete te tijesto zatim ga stavite u kalup u kojem će se peć.
Pustite ga još da se u kalupu diže bar 20 minuta i pokrite ga krpom.
Kada je kruh spreman stavite ga peć u pećnicu koju ste prije zagrijali.
Pred kraj ga izvadim na tren i premažem maslacem
Na temperaturu od 180 stupnjeva na 30 do 40 minuta ovisi o jačini pečenice.

Dobar tek!

2 komentara: