utorak, 15. prosinca 2015.

Božićna Kokolina



 

SASTOJCI: 
 - 4 jaja
 - 80 grama kokosovog ulja (vagati u krutom stanju),
 - 110 grama sitnog kokosovog brašna (celijakičari isključivo deklarirano GF!)
 - 70 grama kokosovog šećera (ili običnog šećera)
 - 240 ml kokosovog mlijeka (ili običnog bez laktoze) 
- 10 grama praška za pecivo

                                        


 PRIPREMA:

Pomiješati brašno i prašak za pecivo. Odvojiti žumanjke od bjelanjaka pa od bjelanjaka istući čvrsti snijeg. Istući žumanjke s kokosovim šećerom dok ne dobijete kremasto-pjenastu masu. Kokosovo ulje rastopiti i dobro ohladiti pa ga zajedno s mlijekom polagano dodati u smjesu žumanjaka i šećera. Postupno umiješati kokosovo brašno i prašak za pecivo. 
Na kraju lagano kuhačom umiješati snijeg od bjelanjaka. 
Smjesa je gusta pa je razmažite u kalup promjera 26 cm obložen papirom za pečenje. 
 Peći na 175 stupnjeva, 20 minuta (ovisno o jačini pećnice).
 Po želji možete premazati kolač kokosovim uljem te posipati kokosovim mrvicama. 
Ako ste ljubitelj čokolade, kolač možete premazati rastopljenom čokoladom te naknadno posuti kokosovim mrvicama.

Dobar tek!

2 komentara:

  1. Draga Adri, je li u pitanju pravo kokosovo brasno ili ono za kolace koje se kupuje u svakom ducanu? :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Već smo se našle ali evo i za druge odgovor,
    u pitanju je pravo kokos brašno a ne mrvice :)

    OdgovoriIzbriši