420 grama MIX B SCHAR bezglutenskog brašna
(po potrebi dodat još brašna),
1 suhi kvasac,
370ml tople vode ,
1 čajna žličica soli,
2 čajne žličice psylliuma
Priprema:
Od brašna,vode,kvasca soli i psylliuma umijesiti glatko a čvrsto tijesto. Ostavite da se diže bar 30 minuta te tada namastite ruke i oblikujte kruščiće. Za režite te ih ostavite u kalupu pokrivene da se dižu barem 15 minuta. Kada su peciva spremna stavite ih u pećnicu koju ste prethodno zagrijali. Pred kraj ih izvadite na tren i premažite maslacem. Kruščići se peku na temperaturi od 180 stupnjeva, 30 do 40 minuta (ovisno o jačini pećnice).
Psyllium ljuskice
su dobivene od sjemena indijskog trputca, a Polisaharidne sluzi koje sadrži na sebe vežu vodu i imaju sposobnost povečavanja svog volumena čak do 15 puta. Koriste se i kao izvor vlakana, nemaju okus i uklapaju se u brojne kombinacije, a najčešće se konzumiraju u blendanim sokovima. Možete ih koristiti i za izradu kruha i raznih pekarskih proizvoda. Daje rahlost i mekoću pecivu i kruhu bezglutenskim pekarskim slasticama.
Dobar Tek!
Nema komentara:
Objavi komentar