srijeda, 23. prosinca 2015.

Čoko keksi

Sastojci:
445 grama MIX B SCHAR bezglutenskog brašna
(po potrebi dodati još brašna),
150 grama maslaca
(sobne temperature),
150 grama čokolade
(komadići ja sam s čekićom za meso dobro izdrobila na što sitnije komadiće,
 ali ne premale da se osjeti u keksima) ,
70 grama šećera u prahu,
1 prašak za pecivo,
malo ekstrakta od vanilije
(po želji) 
2 jaja,




Priprema:

 Sve navedene sastojke izmiješate i umijesite čvrsto a glatko tijesto.


Zatim pustite  na hladnom da se malo tijesto odmori jedno pola sata.
Tada trgati tijesto i raditi male kuglice veličine oraha.
Slagati u kalup na koji ste stavili prethodno papir za pečenje. 
Peći u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 10 do 12 minuta.

Dobar tek! :)






Nema komentara:

Objavi komentar