nedjelja, 13. prosinca 2015.

Čokoladni kolač sa jabukama



Sastojci za biskvit:

4 žumanjka,
100 grama šećera
(može i kokos šećera biti će karamela okus),
20 jušnih žlica vode,
250 grama MIX B SCHAR bezglutenskog brašna,
snijeg od 4 bjelanjka,
2 jušne žlice kakaa,
 1 prašak za pecivo,


Sastojci za kremu:


2 pudinga od čokolade,
850 ml mlijeka
(bez laktoze),

4 veće jabuke naribane,
cimeta(po želji)
 čokolade naribane malo 
(po želji),
100 grama maslaca 
(bez laktoze)


Priprema:

U mutiti žumanjke sa šećerom dodajući vodu dok ne dobijete pjenasto kremastu masu.

Pomiješan  brašno  sa praškom za pecivo i lagano umiješati snijeg od bjelanjaka,
 koji ste prethodno napravili.
Odvojiti u dvije posude smjesu te u jednu dodat kakaa,
 a žutu smjesu  već staviti u kalup promjera 26 cm.
Te s tamnom smjesom lagano šarati po biskvitu žutom.

Pecite na 180 stupnjeva 15 do 20 minuta,
(ovisi o jačini pečenice) probajte čačkalicom.

Skuhati  od pudinge te ga
ohladiti i u njemu  izraditi maslac.
Jabuke ribate tek kada se krema ohladila.
U jabuke sam dodala cimeta i ribane čokolade,
 (sebi napravite po želji).
Zatim na ohlađen biskvit stavite jabuke ali ih malo iscijedite,
 te s tim sokom možete namočiti biskvit.
Stavite zatim kremu i u frižider na hlađenje.
 

Dobar Tek! :)



Nema komentara:

Objavi komentar