srijeda, 30. prosinca 2015.

Slatki kruh sa marelicama

Sastojci:

  300g brašna MixB Schär bezglutenskog brašna ,
  80 grama šećera,
1 prašak za pecivo ,
250 grama suhih marelica
 2 jogurta,
 2 jaja,
  malo ekstrakta od vanilije,
  50 grama  maslaca
(rastopljenoga i malo ohlađen)


Priprema:

U jednoj posudi pomiješate brašno, prašak za pecivo, šećer.
 Iz mutite jogurt, jaja,ekstrakt od vanilije i maslac koji ste prethodno rastopili i malo ohladili.
Dodate na kraju suhe marelice koje ste sitnije na sjeckali.
Tada dodate brašno pomiješano sa praškom za pecivo
Sve dobro izmiješate da se poveže. 
Ulite u kalup u koji ste stavili papir za pečenje.
Pekla sam u kalupu uskom 32X13 cm.
  Pecite na 180 stupnjeva na jedno 40 do 50 minuta  probati s čačkalicom.
 Ostavite malo da se ohladi i izvadite iz kalupa. 
Dobar tek :)

Nema komentara:

Objavi komentar