ponedjeljak, 7. prosinca 2015.

Tost kruh

Sastojci:
450 grama MIX B SCHAR bezglutenskog brašna
(po potrebi dodat još brašna),
2 jušne žlice tapioke
(neka budu vrhom pune)
(oboljeli od celijakije isključivo deklariranu tapioku gluten free),
40 grama maslaca
(sobne temperature, bez laktoze),
1 vrećica suhog kvasca,
sol
(po želji koliko ja sam stavila 1 čajnu žličicu)
320 ml toplog mlijeka
(bez laktoze)


Priprema:
Ugrijati mlijeko te pripremiti zdjelu stavite sve  suhe sastojke u nju zatim dodat  maslac.
Pomalo dodavati mlijeko te umijesiti čvrsto a glatko tijesto.
Kada ste ga umijesili ostavite da se diže pokriven krpom.
Bitno je da odstoji bar sat vremena.
Zatim kada je tijesto spremno na mastite si ruke da vam je lakše oblikovati štrucu.
Pekla sam u kalupu uskom 32X13 cm.
Pokrite ga još malo te ga ostavite da se diže ponovno u kalupu.
Zatim stavite u ugrijanu pečenicu na 180 stupnjeva 35  do 40 minuta ovisi o jačini pećnice..
Obavezno pred sami kraj na tren ga izvadite i premaži te malo maslacom,
 te ga vratite  u pečenicu  da dobije lijepu boju.

Dobar Tek! :)







Nema komentara:

Objavi komentar