četvrtak, 14. siječnja 2016.

Kruh sa sjemenkama

Sastojci:
420 grama MIX B SCHAR bezglutenskog brašna
(po potrebi dodat još brašna),
1 suhi kvasac,
370ml tople vode ,
1 čajna žličica soli,
2 čajne žličice psylliuma
(u malo mlake vode staviti te dvije žličice i pustiti da se psyllium zgusne,
 te ga onda staviti u brašno)
sjemenke lana,sezama bučinih i suncokretovih 
(po želji količina)


Priprema

Od brašna,vode,kvasca soli i psylliuma umijesiti glatko a čvrsto tijesto. 
Ostavite da se diže bar 30 minuta te tada namastite ruke oblikujte štrucu i stavite u kalup.

Pekla sam u kalupu uskom 32X13 cm.
U koji stavite papir za pečenje. 
Tada sjemenke rasporedite po kruhu lijepo ih lagano utisnete u kruh tako da se stope sa koricom kad se ispeće.
Pustite ga još malo pokrivenog krpom da se diže.
Peći na temperaturi od 180 stupnjeva 30 do 40 minuta
(ovisi o jačini pećnici).
Psyllium ljuskice 
 su dobivene od sjemena indijskog trputca, a Polisaharidne sluzi koje sadrži na sebe vežu vodu i imaju sposobnost povećavanja svog volumena čak do 15 puta.

 Koriste se i kao izvor vlakana, nemaju okus i uklapaju se u brojne kombinacije, a najčešće se konzumiraju u blendanim sokovima. 
Možete ih koristiti i za izradu kruha i raznih pekarskih proizvoda.
 Daje rahlost i mekoću bezglutenskim pekarskim slasticima
(kruhu i pecivima). 

Dobar tek! :)


Nema komentara:

Objavi komentar