četvrtak, 28. siječnja 2016.

Tijesto sa tapiokom




          

SASTOJCI:
    – 250 grama posnog sira (ja sam koristila bez laktoze)
     – 1 jogurt 
    – 1 vrećica praška za pecivo
     – soli (količina po želji)
     – 2 jušne žlice ulja 
    – 100 grama tapioke ( kupila ovdje: glutenbio.hr ,
    oboljeli od celijakije isključivo deklariranu tapioku gluten free)
    – 310 grama bezglutenskog brašna
      (po potrebi dodati još brašna)
     – 2 jaja 
    – malo maslaca
                                                                                         

    PRIPREMA:

    Od navedenih sastojaka umijesiti glatko, a čvrsto tijesto.
    Tijesto je zaista univerzalno od njega možete raditi lepinje,slance,kiflice,pletenice,peciva.




     Peći u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva, oko 25 minuta (ovisi o jačini pećnice).


    Pred kraj rastopiti malo maslaca te ih premazati i vratiti natrag u pećnicu da dobiju lijepu zlatnožutu boju.


    Dobar tek!


    Nema komentara:

    Objavi komentar