subota, 6. veljače 2016.

Pizza sa punjenim rubovima


 

                                                                



     Sastojci za tijesto:
240 grama MIX B SCHAR bezglutenskog brašna
(po potrebi ako za treba stavite još malo MIX B brašna),
250 grama kukuruznog brašna
(oboljeli od celijakije isključivo deklarirano kukuruzno brašno gluten free),
1 suhi kvasac,
500ml tople vode,
2 čajne žličice psylliuma
(koji u malo tople vode stavite da se zgusne tek onda u tijesto),
sol 
(po želji ja sam stavila 1 čajnu žličicu),


Priprema:
Od navedenih sastojaka umijesiti čvrsto a glatko tijesto.
Ostavite da se diže bar 30 minuta.
Kada je tijesto spremno na pobrašnjenu podlogu ga razvaljate na željenu debljinu.
Samo računajte da punite rubove sirom,
pa neka tijesto bude razvaljano na veći krug. 
Tada na mastite ruke uljem da vam bude lakše oblikovati tijesto,
prethodno pripremite sir s kojim budete punili rubove
(ja sam punila mozzarellom na trgate je na manje komade,
 može i gaudom naribate po želji).
 Punite rubove i rolate prema unutrašnjem dijelu tijesta,
 i oblikujte si okrugli oblik pizze.
Kada napunite rubove pritisnite ih da se zatvore da nebi sir curio van. 
U sredini dolazi nadjev.
Nadjev na pizzu prepuštam vama neka bude po želji i onom što smijete.
Peći na 200 stupnjeva jedno 25 do 30 minuta jer je deblje tijesto pa pustite malo duže.
Ovisi o jačini vaše pećnice .
Dobar Tek! :)

Savjet:
 Ja sam imala goste pa sam svega količinski napravila više.
Ako radite za veću obitelj ostavite ove omjere ,
ako smatrate da vam bude previše ja uvijek uz to ispečem jedan mali kruščić.





Nema komentara:

Objavi komentar