utorak, 15. ožujka 2016.

Lisnato




         


SASTOJCI ZA DVA LISNATA 

500 g MixB brašna (SCHAR)
1 čajna žličica šećera,
pola žličice soli,
1 suhi kvasac,
2 čajne žličice psylliuma,
1/2 vrećice praška za pecivo,

250 ml jogurta,
100 ml mlijeka(toplo),
100ml ulja,
1 jaje

SASTOJCI ZA PREMAZIVANE:
 150 grama maslaca
(rastopljenoga),
 1 jaje 

                                                                           
                                                                          

       Staviti brašno u zdjelu zatim u jednoj posudici 
pomiješati mokre i suhe sastojke koje dodat u brašno.
Zatim umijesiti glatko a čvrsto tijesto.
Ostaviti tijesto da se diže bar sat vremena na toplom.

 Kada je spremno podijeliti tijesto na deset loptica.
Svaku lopticu razvaljati u obliku kruga,
 te mazati sa prethodno rastopljenim maslacom uzmite kist da vam bude lakše.
Mažete poslije maslaca željenim namazom.
Maslac podijeliti na  9 loptica tijesta jer se zadnja kora  
    
















   Autor recepta i gost na Bezglutenskoj Radosti
  sa svojim  receptom  Kata Stojić

Zahvaljujem se na svim savjetima, podukama i iskustvu, koje dijeliš svaki dan sa mnom uz  tebe je sve lakše.
Mnogo toga danas znam zahvaljujući tebi svaki dan učim od tebe hvala ti na tome.

Nema komentara:

Objavi komentar