Sastojci za tijesto:
280 grama MIX B SCHAR bezglutenskog brašna,
160 grama maslaca
(bez laktoze hladan),
mahuna vanilije ili ekstrakta
(po želji)
(po želji)
par žlica hladne vode ili mlijeka
1 jušna žlica šećera
Priprema:
Umijesiti tijesto od navedenih sastojaka i ostaviti ga u frižideru,
da odmori dok pripremate nadjev.
Tada razvaljate tijesto i modlom izrežete ružice.
Slažete ih u kalup za muffine te peći na 180 stupnjeva 20 minuta.
Vaditi ih iz kalupa tek kada se potpuno ohlade.
Nadjev po želji ja sam punila ribanim jabukama i cimetom.
Pozdrav, ponovno ja s pitanjem, napravila sam recept,ali na kraju u obliku tarta jer mi se tijesto skroz raspadalo.Uopce nisam mogla oblikovati ruzice u kalupe od muffina jer kad bi ih isla stvait u kalup skroz bi pukle. znate li mozda u cemu je problem?
OdgovoriIzbrišiZaista ne znam možda ste ga pretanko razvaljali.
OdgovoriIzbrišiVidite da sam ja dosta debelo tijesto razvaljala.
Ili ga niste dovoljno držali u frižideru oko pola sata ili jednostavno negdje na hladnije mjesto. :)
Bilo je i duze u frizideru, neznam jeli to mozda problem...
OdgovoriIzbriši