subota, 9. travnja 2016.

Muffini sa lješnjacima



                                                                           


Sastojci:

 100 grama Hammer Muhle bezglutenskog brašna
(može i MIXB SCHAR),
1/2 vrećice praška za pecivo,
60 ml kokos ulja
(ili običnog ulja)
50 grama kokos šećera
(ili običnog po želji količina),
2 manje banane 
(prethodno ih propasirajte malo da ih je lakše miksati u smjesi),
1 jaje,
malo lješnjaka drobljenih i mljevenih 
(po želji količina možete dodat i komadiće čokolade),
vanlije ekstrakta 
(po želji količina)

Priprema:

Pripremiti jaje,ulje,banane,kokos šećer,vanilija ekstrakt,
 te sve dobro iz mutiti da se poveže.
Zatim pripremiti brašno,prašak za pecivo, lješnjake mljevene i drobljene.
Umiješati suhe sastojke u mokre da se sve lijepo poveže.
Napravite duplu smjesu ako radite za veću obitelj.
Smjesa je gusta pa sa žlicom stavljate u kalup za muffine u koji ste stavili papiriće.
Staviti peć na 180 stupnjeva,
20 do 25 minuta ovisi o jačini vaše pećnice.
 Ova količina je za 8 muffina jer sam isprobavala,
pa uvijek od manjih omjera radim.




                                                             



                                                        



Nema komentara:

Objavi komentar