srijeda, 6. travnja 2016.

Sunčica od buče





 Sastojci:
350 grama buče
(ili tikvice isto bi bilo fino)
60 grama kukuruznog brašna
(oboljeli od celijakije isključivo deklarirano kukuruzno brašno),
100 grama MIX B SCHAR bezglutenskog brašna,
250 grama svježeg sira,
1 jogurt,
3 jaja,
sol
(po želji količina)




 Priprema:
Naribati buču i posoliti te malo ostaviti da pusti vodu.
Zatim je dobro ocijediti od viška vode.
U zdjelu staviti jaja,buču,jogurt i sir
 te sve dobro izmiješati da se poveže.
Na kraju umiješati brašna smjesa ispadne gusta.
Ja sam pekla u kalupu 26 cm.
Na temperaturi od 180 stupnjeva
35 do 40 minuta
(ovisi o vašoj pećnici).
Lijepa se korica stvorila a unutra baš fino sočno.





Nema komentara:

Objavi komentar