Sastojci za piškote:
130 grama MIX B SCHAR bezglutenskog brašna,
100 grama šećera,
1 vanili šećer,
4 jaja,
1 jušna žlica kakaa
pola žličice praška za pecivo
Priprema za piškote:
Odvojiti bjelanjak od žumanjka i posebno izmiksati čvrsti snijeg,
u koji ste dodali dvije žlice jušne šećera.
Zatim izmiksati i žumanjke sa preostalim šećerom i vanili šećerom.
Lagano dodat jedan dio bjelanjaka,
te kakaa i brašno pomiješano sa praškom za pecivo.
Na kraju ostatak bjelanjaka izmiješati u smjesu od piškota.
Puniti u špricu te istiskivati na kalup obavezno stavite masni papir u kalup.
Peći na 200 stupnjeva 6 do 8 minuta.
Sastojci za kremu:
2 pudinga od vanilije,
850 ml mlijeka
(bez laktoze)
100 grama maslaca
(bez laktoze)
šećer
(po želji)
Priprema za kolač:
Skuhati kremu uliti mlijeko u lonac i odvojiti dio mlijeka da izmiješate puding i šećer.
Ukuhati u preostalo mlijeko kad zakipi na laganoj vatri kuhate puding.
Kada se krema dobro ohladi izraditi maslac u kremi.
Ukuhati u preostalo mlijeko kad zakipi na laganoj vatri kuhate puding.
Kada se krema dobro ohladi izraditi maslac u kremi.
U okruglom kalupu 26 cm slagati piškote oko rubova te,
i donji dio prekriti sa piškotama.
Ova količina je dovoljna za ovaj kolač.
Kada je krema spremna izliti je u sredinu i ostaviti da se ohladi preko noći.
Dekoracija po želji.
Dobar Tek! :)
Nema komentara:
Objavi komentar