utorak, 17. svibnja 2016.

Miješani kruh sa heljdom i sjemenkama




                                                      


SASTOJCI:

– 550 g bezglutenskog brašna Hammermühle mix (svijetlo)
 – 50 g heljdinog brašna
 – 3 jušne žlice miješanih bučinih i suncokretovih sjemenki, lana i sezama
 – 1 vrećica suhog kvasca
 – 1 čajna žličica soli (po želji može i više)
 – 400ml tople vode

 – 2 čajne žličice ljuskica psilijuma
 – 50 ml tople vode

             

        
PRIPREMA:

U toplu vodu stavite dvije žličice psilijuma, dobro promiješajte i pustite da se zgusne (kratko).
Izvažite Hammermühle brašno, stavite u zdjelu 500 g, a ostatak ostavite sa strane,
za doraditi kruh po potrebi. Uspite heljdino brašno, sol, sjemenke, kvasac i zgusnuti psilijum pa izmiješate da se poveže, postupno dodajući toplu vodu.
 Ako je potrebno, na kraju dodajte još brašna koje ste ostavili sa strane.
 Kruh pustite da se diže barem pola sata na toplom, pokriven krpom.
 Kad je kruh spreman, prebacite ga u kalup (ja nauljim ruke da mi ga je lakše oblikovati).
 Uključite pećnicu pa ga stavite peći na 190 stupnjeva.
 Kruh će se još malo dizati u pećnici dok se ona postupno zagrijava. 
 Pecite ga 30 do 35 minuta. 
Ako želite da ima lijepu boju, pred kraj pečenja možete ga premazati maslacem.
            


   

Nema komentara:

Objavi komentar