utorak, 3. svibnja 2016.

Torta od jagoda




                                                                   


 Sastojci:
Za biskvit:
  90 grama HammerMuhle mix-svijetlo bezglutensko brašno,
100 grama kokos mrvica,
50 grama šećera,
1/2 vrećice praška za pecivo,
5 bjelanjaka,
ekstrakta od vaniije
(po želji količina)

Za kremu:
1 pudinga od vanilije,
450 mlijeka,
šećer (po želji),
50 grama maslaca
 jagoda
(količina po želji narezane)



                                                      

                                                              Priprema:

Istući bjelanjake u čvrsti snijeg te postepeno dodati
 šećer, vanilije ekstrakta, brašno,
kokos mrvice i prašak za pecivo.
U kalup promjera 26 cm uliti smjesu za biskvit.

Staviti peć u ugrijanu pećnicu na 180 stupnjeva,
 15 do 20 minuta ovisi o jačini vaše pećnice
(kod mene se peklo 15 minuta).
 U međuvremenu skuhati kremu od pudinga te ohladiti i izraditi maslac u njoj.
Na ohlađen biskvit staviti kremu, i složiti jagode.

Dobar tek!
                           



       

Nema komentara:

Objavi komentar