ponedjeljak, 26. rujna 2016.

Čupava kokos torta


SASTOJCI ZA BISKVIT: 

- 5 jaja
 - 60 g šećera 
- 100 g MixB brašna (Schar) 
- 1 prašak za pecivo 
- malo ekstrakta vanilije
 - 200 g čokolade 
- 100 g kokos-mrvica

                                               


 SASTOJCI ZA KREMU:

- 800 ml kokosovog mlijeka (iz konzerve ili običnog)
 - 3 jušne žlice kokosovog šećera (ili običnog šećera)
 - 2 pudinga od vanilije 
 - 4-5 jušnih žlica kokosovog maslaca (ili 100 g običnog maslaca) 

 Za kremu skuhajte puding od vanilije prema uputama na pakiranju, a zatim u njega umiješajte maslac.

                         


PRIPREMA: 

Istući bjelanjke i sol u snijeg, zatim istući žumanjke sa šećerom da bude pjenasto i blijedo, dodati brašno i vaniliju. Umiješati par žlica snijega da razrijedite mješavinu pa onda polako umiješati tu smjesu u snijeg, pazeći da ne istisnete zrak. Peći na 180 C oko 15-20 min u kalupu promjera 26 cm. Rastopite čokoladu na pari te prelijte preko biskvita pa je razmažite po cijelom biskvitu. Pospite kokos-mrvicama i pustite da se čokolada stisne. Kremom prelijte tortu i ostavite da se ohladi pa ukrasite rastopljenom čokoladom.

Dobar tek! 

                                                                

Nema komentara:

Objavi komentar