petak, 14. listopada 2016.

Čokoladni grijeh


SASTOJCI ZA BISKVIT: 

- 5 jaja
 - 60 g šećera 
- 100 g MixB brašna (Schar) 
- 1 prašak za pecivo 
- malo ekstrakta vanilije
-prstohvat soli (za snijeg)
- 1 jušna žlica kakaa 

                                        
SASTOJCI ZA KREMU:

- 2 pudinga od čokolade 
- šećer (po želji količina) 
- 100 g maslaca (bez laktoze ili običnog)
- 850 ml mlijeka (bez laktoze ili običnog)

Za kremu skuhajte puding od čokolade prema uputa na pakiranju , a zatim u njega umiješajte maslac. 
                                                                          


PRIPREMA: 
 
Istući bjelanjke i sol u snijeg, zatim istući žumanjke sa šećerom da bude pjenasto i blijedo, dodati brašno,kakaa i vaniliju. Umiješati par žlica snijega da razrijedite mješavinu pa onda polako umiješati tu smjesu u snijeg, pazeći da ne istisnete zrak. 
Peći na 180 C oko 15-20 min u kalupu promjera 26 cm. 
Kad se biskvit  ohladi prerežete ga po dužini na pola,između biskvita namažete pripremljenu kremu.

 Dekoracija po želji  ja sam ukrasila sa šlagom u koji sam rastopila čokolade.  
  
Dobar tek!

Nema komentara:

Objavi komentar