utorak, 15. studenoga 2016.

Klipići


SASTOJCI:

- 500 g MIXB brašna (SCHAR)
- 80 grama tapioka
(FARABELLA kupila ovdje glutenbio.hr
 oboljeli od celijakije isključivo deklariranu tapioku gluten free)
- 100 ml ulja
- sol (po želji količina)
- 300 do 350 ml toplog mlijeka(obično ili bez laktoze)
 

- 1 kocka svježeg kvasca(Di-go)
- 200 ml toplog mlijeka (obično ili bez laktoze)
- 1 čajna žličica šećera
- 2 čajne žličice MIXB brašna (SCHAR) 


                                                                      


                                                                    

PRIPREMA:

Kad se kvasac digne na toplom (15 minuta), zamijesite tijesto mikserom, pokrijte i ostavite na toplom 30-40 minuta. Tijesto je rjeđe, mekše (zato miješate mikserom).
Kada se tijesto digne još jednom ga ponovno zamijesite i podijelite tijesto na manje kuglice.
Ostavite tijesto da ponovno odmori jedno 15 minuta, tada svaku kuglicu razvaljate i zarolate klipić ( malo sa uljem premažete tijesto).
Brašniti dobro podlogu i ruke jer se tijesto lagano lijepi za ruke.
  Peći na 230 stupnjeva  10 do 12 minuta
ovisno o jačini vaše pećnice
(premazati žumanjkom klipiće).

Dobar tek! 



                                                                           

Nema komentara:

Objavi komentar