SASTOJCI:
- 425 g Farabella brašna za kolače
(kupila ovdje: http://glutenbio.hr/proizvod/brasno-za-kolace/)
- 100 g mljevenih lješnjaka
- 1 vrećica praška za pecivo
- malo ekstrakta vanilije
- 90 g šećera u prahu (ja sam samljela u mlincu šećer)
- 160 g maslaca (bez laktoze ili obični, sobne temperature)
- 2 jaja
PRIPREMA:
Od navedenih sastojaka umijesite čvrsto, a glatko tijesto.
Razvaljate ga na željenu debljinu i raznim modlicama izrežete kekse.
Stavite ih na kalup pa u frižider na 15-ak minuta, da se tijesto malo odmori, a maslac stisne.
Peći 8 minuta na 180 stupnjeva dok ne dobiju lijepu boju.
Pustiti kekse da se dobro ohlade.
Po želji dodatno posipati šećerom u prahu.
Kekse možete slijepiti pekmezom.
Dobar tek!
Od navedenih sastojaka umijesite čvrsto, a glatko tijesto.
Razvaljate ga na željenu debljinu i raznim modlicama izrežete kekse.
Stavite ih na kalup pa u frižider na 15-ak minuta, da se tijesto malo odmori, a maslac stisne.
Peći 8 minuta na 180 stupnjeva dok ne dobiju lijepu boju.
Pustiti kekse da se dobro ohlade.
Po želji dodatno posipati šećerom u prahu.
Kekse možete slijepiti pekmezom.
Dobar tek!
Nema komentara:
Objavi komentar