utorak, 15. studenoga 2016.

Prhki keksi s mljevenim lješnjacima




                                                                        


SASTOJCI:

- 425 g Farabella brašna za kolače
(kupila ovdje: http://glutenbio.hr/proizvod/brasno-za-kolace/)
- 100 g mljevenih lješnjaka

- 1 vrećica praška za pecivo
- malo ekstrakta vanilije
- 90 g šećera u prahu (ja sam samljela u mlincu šećer)
- 160 g maslaca (bez laktoze ili obični, sobne temperature)
- 2 jaja


                                                             
                                                                     
                                                                


PRIPREMA:

Od navedenih sastojaka umijesite čvrsto, a glatko tijesto.
Razvaljate ga na željenu debljinu i raznim modlicama izrežete kekse.
Stavite ih na kalup pa u frižider na 15-ak minuta, da se tijesto malo odmori, a maslac stisne.

Peći 8 minuta na 180 stupnjeva dok ne dobiju lijepu boju.
Pustiti kekse da se dobro ohlade.

Po želji dodatno posipati šećerom u prahu.
Kekse možete slijepiti pekmezom.


Dobar tek!

                                                                           

Nema komentara:

Objavi komentar