ponedjeljak, 26. prosinca 2016.

Čokoladna pita






                                                                     






SASTOJCI:


- 300 g Farabella brašna za kolače
(kupila ovdje: http://glutenbio.hr/proizvod/brasno-za-kolace/)
- malo ekstrakta vanilije
- 90 g šećera
- 115 g maslaca (bez laktoze ili obični, sobne temperature)
- 2 jaja



KREMA:

– 250 ml vrhnja za šlag
-250ml kokos mlijeka
– 350 g čokolade za kuhanje


                                                                       


    PRIPREMA:

Od navedenih sastojaka umijesite čvrsto, a glatko tijesto.
Razvaljate tijesto i stavite u kalup( promjera 24 cm).
Pecite ga 15 do 20 minuta na 180 stupnjeva.
Za to vrijeme pripremite čokoladnu kremu.
Sve pripremate na pari stavite čokoladu,vrhnje i kokos mlijeko.
Miješate sve dok se sastojci ne povežu.
Podlogu ostavite da se ohladi i izlite kremu na nju.
Pitu obavezno ohladite na sobnoj temperaturi poslije je stavite u frižider.


Ostalo mi je viška tijesta pa sa napravila od ostatka tijesta kekse.

Dobar tek! 

      

Nema komentara:

Objavi komentar