ponedjeljak, 26. prosinca 2016.

Miješani kruh sa sjemenkama 2





                                                               


SASTOJCI:

- 400g bezglutenskog brašna
- 3 jušne žlice brašna teffa
- 3 jušne žlice Schneekoppe
(tamna mješavina za kruh)
- pola jušne žlice psillyuma ljuskica
- 2 jušne žlice sjemenki
(po želji posipati kruh sa sjemenkama)
- 1,1/2 vrećica suhog kvasca
- 450 ml tople vode


                                      



PRIPREMA:

Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto mikserom, pokrijte i ostavite na toplom 30-40 minuta. Tijesto je rjeđe, mekše (zato miješajte mikserom). Zatim ponovno izmiksajte i prebacite u kalup obložen pek-papirom (ja sam pekla u kalupu promjera 24 cm).
Pospite sjemenkama (ja sam stavila bučine, suncokretove i lanene sjemenke malo i u tijesto). Peći na 190 stupnjeva 35-40 minuta (ovisno o jačini vaše pećnice).
 

Dobar tek!
                   

Nema komentara:

Objavi komentar